26/2/09

El retorn més espectacular de Doves

El grup de Manchester dels bessons Williams i el Jimi Goodwin Doves és una de les formacions més creatives i camaleòniques que ha deparat Anglaterra en els últims 20 anys. Van començar anomenant-se Sub Sub, un projecte electrònic carn de rave del més pur so Madchester. Ara bé, l'any 95, després que s'incendiés el seu estudi, tots tres van decidir posar punt i final a Sub Sub i començar un nou projecte musical que veuria la llum tres anys després i no seria fins l'any 2000 que treurien el seu primer disc amb el nom de Doves ("Coloms").

En un estil que va del pop de qualitat a l'indie rock de certa ampulositat èpica, els Doves van publicar el seu segon treball, The Last Broadcast, l'any 2002, així com Some Cities l'any 2005. Als directes, però, no obliden els seus origens electrònics i és habitual escoltar alguns dels seus primers hits, com l'incombustible Spaceface.

Aquest 2009 ens depara el retorn del trio de Manchester: Kingdom of Rust sortirà a la venda el proper 6 d'abril al seu segell de tota la vida, Heavenly Records. Un disc que ha estat enregistrat durant tres anys i en el qual ha produït tres temes el mític productor John Leckie.

Per a celebrar el seu retorn, el grup ofereix de franc a la seva web oficial per temps limitat la cançó que obre el disc: Jetstream. Segons s'indica al web, és la seva visió del que seria una cançó per al final de la pel·lícula Blade Runner: sonoritats que evoquen el tema Autobahn de Kraftwerk, baix a l'estil New Order i sintetitzadors analògics al mes pur estil Vangelis, passats pel filtre d'uns Sub Sub del s.XXI. Una veritable delícia.

Avui podràs escoltar-la a l'Això és pop, de 18:30 a 19h a Ona FM.

Escoltar Doves @ Spotify