25/2/09

Dust Lane, el nou disc d'en Yann Tiersen

Miratges

El bretó Yann Tiersen porta gairebé 15 anys demostrant que és un músic i artista no només talentós, sinó també inquiet. Superada l'etiqueta de "el compositor d'Amélie", en Yann Tiersen va reinventar-se amb la seva darrera i llarga darrera gira que va ser recollida al disc On Tour l'any 2006 i l'últim que sabiem d'ell era la banda sonora de la pel·lícula Tabarly l'any passat. Ara bé, en les darreres setmanes, l'anunci d'una gira als EUA, Regne Unit i Portugal ha desvetllat el nou projecte que porta entre mans: Dust Lane.

Dust Lane ('Carrer polsós') és el títol del seu proper treball discogràfic, un disc conceptual del qual ja es comencen a rumorejar alguns detalls: 8 cançons, cap d'elles instrumental (com ens tenia acostumats amb les seves musettes), enllaçades totes elles i amb "la guerra" com a leit-motiv. Pel que sembla, el final a Gaza de la seva darrera gira abans esmentada el va copsar de tal manera que ha necessitat aquest temps per a poder recuperar-se de l'experiència viscuda a una terra maltractada per les injustícies.

El disc té una data de sortida prevista per al setembre i comptarà amb les col·laboracions de Matt Elliott, Syd Matters i Orka.

A més a més, a l'agost està previst que vegi la llum un disc de tribut al grup anglès Coil per al qual ha treballat en Yann a tres cançons juntament amb el Matt Elliot a la discogràfica Ici d'Ailleurs.

[fotografia: crises]



Eufonies