2/3/09

El segon disc de l'Annie, aquest any sí

L'any 2004, en plena segona onada de l'electroclash, una DJ noruega va ser una de les sensacions de l'any amb un parell de temes prou definitoris del seu estil: pop electrònic capaç de conquerir el públic més mainstream i sonoritats prou atractives com per a convèncer al públic alternatiu més recelós. Chewing Gum, produïda pel Richard X, i Heartbeat, pels Röyksopp, van ser els grans èxits de l'Annie, la nova reina de l'electropop ballable a rabiar i de qualitat a l'hora. Fins i tot va encisar als crítics de Pitchforkmedia. Ressons a Human League (Me Plus One evoca irremediablement al clàssic Keep Feeling Fascination, sense anar més lluny), italo refinat (el tema Anniemal o a Greatest Hist), disco de tota la vida (als 7 minuts de Come Together), l'infalible toc Röyksopp (present a No Easy Love)... amb la melodiosa veu de l'Annie. El seu primer LP, Anniemal, es va convertir no només en un èxit, sinó en un disc imprescindible per als amants de l'electro.

Ara bé, el segell 679 en el qual l'havia publicat era massa petit, i una oferta de la multinacional Universal via el subsegell Island Records garantien un segon disc no tan "minoritari" i el possible èxit de masses. I així vam començar a esperar aquest treball, que cap a finals de 2007 ja se'ns anunciava imminent a l'any 2008. El primer senzill publicat fou I Know UR Girlfriend Hates Me, més pop que electro i inspirat en el Kiss de Prince, obria el camí de l'èxit definitiu de l'Annie. El segon disc ja tenia títol, Don't Stop, i es fa filtrar de seguida a Internet. De fet, a l'Això és pop ja vam parlar de l'Annie quan ens va arribar el primer CD promocional del seu I Know UR Girlfriend Hates Me, mesos abans de la seva publicació al juliol de l'any passat. Es van anar coneixent detalls, com ara que la producció corria a càrrec del Richard X, que l'Alex Kapranos de Franz Ferdinand i els Datarock hi van participar. Però la data inicial de publicació l'abril de 2008 es va començar a endarrerir i endarrerir, fins al punt que l'any acabava i de la publicació de Don't Stop no se'n sabia res. Com és sabut, la indústria de la música en els últims temps està patint força daltabaixos, i les poques (nul·les) garanties que l'oferia Island va ser el detonant per a la marxa de l'Annie d'Universal a finals de novembre. En aquest "any en blanc", l'Annie va tenir ocasió de preparar uns 50 temes nous, a més a més dels que ja estaven decidits per al disc.

I què passa amb Don't Stop? Sembla ser que l'Annie ha decidit publicar-lo pel seu compte si o si aquest 2009. L'abril es barallava com a primera possible data de sortida, però encara no hi ha res confirmat. Abans ens arribarà un single que porta per títol Anthonio. Tindrà encara la mateixa pegada un disc de pop electrònic composat i enregistrat fa dos anys quan les darreres tendències es trepitgen les unes a les altres contínuament?

Escoltar Anniemal @ Spotify