25/3/09

Shirley Manson es llança en solitari

Molts han estat els rumors que han envoltat la Shirley Manson arran de l'aturada dels Garbage. Després de la publicació del seu recopilatori, els rumors del primer disc en solitari de la cantant van tornar amb més força que mai. Fins i tot es va arribar a publicar per internet que la discogràfica, Geffen, habia rebutjat una primera maqueta titllant-la de ser "massa fosca".

L'única font fiable fins al moment és la pàgina oficial de Shirley Manson al Facebook, a través de la qual ens hem anat assabentant dels seus moviments. Per tots és coneguda la seva participació a la sèrie de televisió Terminator: The Sarah Chronicles, però no hi havia confirmació de cap projecte musical. De fet, a principis de febrer va explicar que la mort de la seva mare l'havia afectat profundament i que havia deixat de banda la música, de moment.

Ara bé, el passat dia 20 de març la pròpia Shirley va filtrar una maqueta del que ja s'ha confirmat que serà el seu primer disc en solitari. El tema s'anomena In the Snow i l'artista escocesa diu que pertany a una sèrie de maquetes anomenada So Called Noir ("Les que diuen que són fosques"), enregistrada ara farà un any i composada juntament amb en Greg Kurstin, el qual ha treballat amb gran quantitat de grups i artistes (des dels Red Hot Chilli Peppers, fins a Ladyhawke o Rilo Kiley). Potser siguin certs els rumors originals d'aquest projecte?

In the Snow potser si que té un punt fosc però no excessiu, ni molt menys. Un acostament als Garbage més pop on els teclats prenen protagonisme (potser per ser una maqueta, no està clar), amb una Shirley més propera i amb més presència vocal (la síndrome del "solista").

Em fa l'efecte que encara ens falta molt per escoltar tot un llarga durada, però és bon senyal que per fi doni el pas de posar-lo a judici dels seus seguidors. Vosaltres ja sabeu on anar per descarregàr-vos-la.

1 comentari:

Gore Gamboa ha dit...

Lo último que sabía era que estaba absolutamente apartada del mundo de la música.
Me alegro de que siga componiendo sus cosillas.