26/3/09

MIOPIA dijous 26 de març de 2009

El barri novaiorquès de Brooklyn ha centrat l'Això és pop d'aquesta setmana. Primer, repàs al primer concert a l'estat i a Barcelona dels Plushgun. Del mateix barri, però en una sintonia completament diferent hem parlat del post-punk dels Crystal Stilts que acutaran al proper Privamera Sound. Per tancar la secció, una de les revelacions de la darrera temporada: els Casiokids, amb pop ballable i de bon gust en noruec. Ah, i també hem tingut un phoner amb l'Igor Escudero, bateria dels Delorean, que ens ha avançat que el grup està treballant amb un nou EP que presentarà uns nou Delorean, amb nova formació i noves exploracions musicals.

DESCARREGAR EN MP3

Continguts:
  • Plushgun: electro rock de ball en directe
  • Delorean: entrevista a l'Igor Escudero
  • Crystal Stilts: foscor i intensitat post-punk
  • Casiokids: senzillesa i virtuositat pop
Playlist:

01 Plushgun A Crush to Pass the Time
02 Plushgun Just Impolite
03 Crystal Stilts Crystal Stilts
04 Crystal Stilts SinKing
05 Casiokids Togens Hule
06 Casiokids Grønt Lys I Alle Ledd



Enllaços:
Plushgun : myspace
Crystal Stilts : myspace
Casiokids : myspace

25/3/09

Shirley Manson es llança en solitari

Molts han estat els rumors que han envoltat la Shirley Manson arran de l'aturada dels Garbage. Després de la publicació del seu recopilatori, els rumors del primer disc en solitari de la cantant van tornar amb més força que mai. Fins i tot es va arribar a publicar per internet que la discogràfica, Geffen, habia rebutjat una primera maqueta titllant-la de ser "massa fosca".

L'única font fiable fins al moment és la pàgina oficial de Shirley Manson al Facebook, a través de la qual ens hem anat assabentant dels seus moviments. Per tots és coneguda la seva participació a la sèrie de televisió Terminator: The Sarah Chronicles, però no hi havia confirmació de cap projecte musical. De fet, a principis de febrer va explicar que la mort de la seva mare l'havia afectat profundament i que havia deixat de banda la música, de moment.

Ara bé, el passat dia 20 de març la pròpia Shirley va filtrar una maqueta del que ja s'ha confirmat que serà el seu primer disc en solitari. El tema s'anomena In the Snow i l'artista escocesa diu que pertany a una sèrie de maquetes anomenada So Called Noir ("Les que diuen que són fosques"), enregistrada ara farà un any i composada juntament amb en Greg Kurstin, el qual ha treballat amb gran quantitat de grups i artistes (des dels Red Hot Chilli Peppers, fins a Ladyhawke o Rilo Kiley). Potser siguin certs els rumors originals d'aquest projecte?

In the Snow potser si que té un punt fosc però no excessiu, ni molt menys. Un acostament als Garbage més pop on els teclats prenen protagonisme (potser per ser una maqueta, no està clar), amb una Shirley més propera i amb més presència vocal (la síndrome del "solista").

Em fa l'efecte que encara ens falta molt per escoltar tot un llarga durada, però és bon senyal que per fi doni el pas de posar-lo a judici dels seus seguidors. Vosaltres ja sabeu on anar per descarregàr-vos-la.

19/3/09

MIOPIA dijous 19 de març de 2009

Aquesta setmana ens hem saltat la intro de Little Boots habitual perquè tocava estrenar el nou single de Placebo. Tres anys d'espera ja s'ho valia. També hem presentat el primer llarga durada de l'emblemàtic remixer Rex the Dog, el qual presentarà demà al Razz Club. I per acabar, rescatem la recomanació que ens va fer el DJ Amable quan ens va presentar el seu darrer CD al programa: Plushgun, que estaran en directe el proper dia 25 al Sidecar.

DESCARREGAR EN MP3

Continguts:
  • Placebo: batallant pel Sol
  • Rex the Dog: revisió del house de debó
  • Plushgun: indietrònica ianqui al Sidecar
Playlist:

00 Little Boots Meddle (tenori-on version)
01 Placebo Battle for the Sun
02 Depeche Mode Photographic (Rex The Dog Faithful Mix)
03 Rex the Dog Heartsong
04 Rex the Dog I Can See You, Can You See Me?
05 Yuksek Tonight
06 Plushgun Dancing in a Mindfield



Enllaços:
Placebo : web oficial
Rex the Dog : myspace
Plushgun : myspace

12/3/09

MIOPIA dijous 12 de març de 2009

Programa 444 i tarda electrònica... i misteriosa. Hem parlat de dos projectes certament enigmàtics, com els francesos Black Devil Disco Club i Fever Ray (un dels grans atractius que tindrà el proper Sònar) el projecte de la meitat de The Knife. Per acabar, hem recordat el temazo del Yuksek perquè demà actua a Barcelona per primer cop! I, per cert, avui hem entrevistat als The Sounds, aprofitant la seva visita a la sala 2 de Razzmatazz, i la setmana que ve podreu escoltar l'entrevista al programa i llegir-la al bloc.

DESCARREGAR EN MP3

Continguts:
  • Black Devil Disco Club: disco futurista d'avantguarda
  • Fever Ray: el costat femení de The Knife
Playlist:

01 Tiga & Zyntherius Sunglasses at Night (Black Devil Dub)
02 Black Devil Disco Club With Honey Cream
03 Röyksopp What Else Is There?
04 Fever Ray Keep the Streets Empty for Me

05 Fever Ray When I Grow Up
06 Yuksek Tonight



Enllaços:
Black Devil Disco Club : myspace
Fever Ray : myspace
Yuksek : myspace

5/3/09

MIOPIA dijous 5 de març de 2009

Labuat: una veu carismàtica, uns productors de luxe... però poca definició i terra de ningú a la riba del mainstream més traïdor. Estavem molt il·lusionats amb el disc de la Virginia, però el resultat final ens ha decepcionat un xic. Ara, el programa d'avui estava destinat a ser surrealista, perquè passar de la Virginia a les An Experiment of a Bird in the Air Pump és, si més no, curiós. De pas, una miqueta de sons industrials per parlar dels bons festivals del cap de setmana: Femelek, Gargall i Let's.

Continguts:
  • Labuat: la Virginia hi és, però on son en Manso i Furia?
  • An Experiment of a Bird in the Air Pump: raw
  • Cap de setmana de festivals arreu de Catalunya
Playlist:

00 INTRO Garbage When I Grow Up
01 Labuat Soy tu aire
02 Labuat Llueve mal
03 An Experiment of a Bird in the Air Pump Lights Out
04 Diseño Corbusier Golpe de amistad
05 Anne Clark Poem Without Words
06 Liaisons Dangerouses Los niños del parque
07 Derribos Arias Branquias bajo el agua



Enllaços:
Labuat : web oficial
An Experiment of a Bird in the Air Pump : myspace
Femelek 09 : myspace
Gargall 09 : myspace

2/3/09

Recomanacions de la setmana 2/3/09

BARCELONA
04/03/2009 Television Personalities, Apolo
05/03/2009 Jane Birkin, L'Auditori
05/03/2009 Mandalas, La[2] de l'Apolo
05/03/2009 Expérience, BeCool
05/03/2009 PSAPP, Razz 3
05/03/2009 Men Among Animals, Sidecar
06/03/2009 Styrofoam, BeCool
07/03/2009 Buzzcocks, La[2] de l'Apolo
08/03/2009 Charades, Heliogàbal

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
05/03/2009 Let's Festival, Depósito Legal
06/03/2009 Let's Festival, Depósito Legal
07/03/2009 Let's Festival, Depósito Legal

MANRESA
05/03/2009 (((GARGALL))) festival, El Vermell
06/03/2009 (((GARGALL))) festival, El Vermell
07/03/2009 (((GARGALL))) festival, El Vermell
08/03/2009 (((GARGALL))) festival, El Vermell

VILADECANS
06/03/2009 She's Lost Control, ROW14

El segon disc de l'Annie, aquest any sí

L'any 2004, en plena segona onada de l'electroclash, una DJ noruega va ser una de les sensacions de l'any amb un parell de temes prou definitoris del seu estil: pop electrònic capaç de conquerir el públic més mainstream i sonoritats prou atractives com per a convèncer al públic alternatiu més recelós. Chewing Gum, produïda pel Richard X, i Heartbeat, pels Röyksopp, van ser els grans èxits de l'Annie, la nova reina de l'electropop ballable a rabiar i de qualitat a l'hora. Fins i tot va encisar als crítics de Pitchforkmedia. Ressons a Human League (Me Plus One evoca irremediablement al clàssic Keep Feeling Fascination, sense anar més lluny), italo refinat (el tema Anniemal o a Greatest Hist), disco de tota la vida (als 7 minuts de Come Together), l'infalible toc Röyksopp (present a No Easy Love)... amb la melodiosa veu de l'Annie. El seu primer LP, Anniemal, es va convertir no només en un èxit, sinó en un disc imprescindible per als amants de l'electro.

Ara bé, el segell 679 en el qual l'havia publicat era massa petit, i una oferta de la multinacional Universal via el subsegell Island Records garantien un segon disc no tan "minoritari" i el possible èxit de masses. I així vam començar a esperar aquest treball, que cap a finals de 2007 ja se'ns anunciava imminent a l'any 2008. El primer senzill publicat fou I Know UR Girlfriend Hates Me, més pop que electro i inspirat en el Kiss de Prince, obria el camí de l'èxit definitiu de l'Annie. El segon disc ja tenia títol, Don't Stop, i es fa filtrar de seguida a Internet. De fet, a l'Això és pop ja vam parlar de l'Annie quan ens va arribar el primer CD promocional del seu I Know UR Girlfriend Hates Me, mesos abans de la seva publicació al juliol de l'any passat. Es van anar coneixent detalls, com ara que la producció corria a càrrec del Richard X, que l'Alex Kapranos de Franz Ferdinand i els Datarock hi van participar. Però la data inicial de publicació l'abril de 2008 es va començar a endarrerir i endarrerir, fins al punt que l'any acabava i de la publicació de Don't Stop no se'n sabia res. Com és sabut, la indústria de la música en els últims temps està patint força daltabaixos, i les poques (nul·les) garanties que l'oferia Island va ser el detonant per a la marxa de l'Annie d'Universal a finals de novembre. En aquest "any en blanc", l'Annie va tenir ocasió de preparar uns 50 temes nous, a més a més dels que ja estaven decidits per al disc.

I què passa amb Don't Stop? Sembla ser que l'Annie ha decidit publicar-lo pel seu compte si o si aquest 2009. L'abril es barallava com a primera possible data de sortida, però encara no hi ha res confirmat. Abans ens arribarà un single que porta per títol Anthonio. Tindrà encara la mateixa pegada un disc de pop electrònic composat i enregistrat fa dos anys quan les darreres tendències es trepitgen les unes a les altres contínuament?

Escoltar Anniemal @ Spotify